Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı kalp kapaklarındaki sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıklarının Artan Önemi

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, son yıllarda kalp kapak hastalıklarının görülme sıklığının arttığını belirterek, toplumun yaşlanması ve beklenen yaşam süresinin uzamasının bu durumu etkilediğini ifade etti. Nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğu gibi belirtilerin yanı sıra ekonomik etkileri de dikkate alınarak, kalp kapak hastalıklarının öneminin vurgulandığı açıklamalar yaptı.

Belirtilere Dikkat Edilmeli

Prof. Dr. İsbir, nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi şikayetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, kalp kapak hastalıklarının erken teşhis edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu belirtiler göz ardı edildiğinde, hastalığın ilerleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

‘Beklenen Yaşam Süresinin Uzaması Hastalığın Önemini Artırdı’

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapak hastalıklarının öneminin arttığına değinen Prof. Dr. İsbir, özellikle 75 yaş ve üzerindeki bireylerde bu hastalığın daha sık görüldüğünü dile getirdi. Hastaların günlük yaşamlarını etkileyen belirtilerin yanı sıra psikolojik sorunlara da yol açabileceğini belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

‘Acil Hekime Başvurulmalı’

Şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İsbir, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma ve şiddetli çarpıntı gibi durumlarda vakit kaybedilmeden hekime başvurulması gerektiğine işaret etti. Kalp kapak hastalıklarının tanı ve tedavisinin önemine değinen İsbir, hastaların kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

‘Tedavide Erken Tanı Önemli’

Erken teşhisin tedavi şansını artırdığını vurgulayan Prof. Dr. İsbir, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabileceğini ifade etti. Özellikle kasıktan kapak değişimi işleminin başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, hastaların tedavi sürecinde düzenli takip edilmesi gerektiğini söyledi.

‘Enfeksiyona Dikkat Edilmeli’

Ameliyat sonrası enfeksiyonun önemine dikkat çeken Prof. Dr. İsbir, hastaların belirli önlemleri alması gerektiğini belirterek, kan sulandırıcı ilaçların düzenli kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Diş tedavileri sırasında ve diğer girişimsel işlemlerde enfeksiyon riskine karşı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Related Posts

Çalışan annelere İŞKUR’dan 348,2 milyon TL destek

Türkiye İş Kurumu’nun çalışan annelerin iş hayatından kopmamaları ve çocuklarını sağlıklı şekilde büyütebilmeleri için sağladığı yarım çalışma ödeneğinden bugüne kadar 45 bin 641 kişi yararlandı, toplam 348,2 milyon lira destek verildi.

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

Türkiye’nin devi iflas etti. Sektörün liderlerindendi

Karadeniz Ereğli merkezli Bektaş Demir Çelik, ekonomik zorluklara yenik düşerek iflas etti. 2004’te Şenol Bektaş tarafından kurulan şirket, 1994’ten bu yana demir çelik sektöründe köklü bir geçmişe sahipti. Yerli yassı çelik ürünlerinin satışı ve …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.