Tüketiciler Birliğinden “ziynet eşyasını tanıdığınız kuyumcudan alın” uyarısı

Kuyumculuk Sektöründe Düğün Sezonu Hareketliliği

Kuyumcu Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonunun başlamasıyla beraber kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin, ziynet eşyasına olan talebi artırdığını vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış yönteminin henüz istenilen düzeye gelmediğini ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün planları yapıyor ve hediyeler ile takılar alınıyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte küçük miktarlarda dikkat edilmeye başlanıyor. Bu noktada %2 veya %3’lük indirimler oldukça çekici hale geliyor.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Medyadaki Dolandırıcılık Hareketleri”

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların, pazarlamacılık amaçlı tüketicileri yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Şahin, “Uzaktan satın aldığınız altın veya takı eşyalarında gramaj ile oynanabilir, ödeme yaptığınız miktarın karşılığında eksik gramajda ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynamalar yapılabilir. Bu durumu tespit etmek oldukça zor. Bilezikler veya takılar içerisine altın olmayan materyaller ekleyerek ağırlık ve fiyat artışı sağlayabilirler. Bu yüzden bu tür risklerden kaçınılmalı. Güvenilir kaynaklardan ve belgelendirilmiş ürünler tercih edilmeli çünkü bu hilelerin çözümü bazen bile bile sarrarları zorlayabilir. Uzaktan altın alımı pek mantıklı değil.” şeklinde konuştu.

“Tüketici Hakem Heyeti ve Güvenli Alışveriş”

Uzaktan alışveriş yapılacaksa, tüketicilerin güvenilir ve kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirten Şahin, “Elinde fatura veya doğrulayıcı belge bulunmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Eğer bir problem yaşanırsa Tüketici Hakem Heyeti de yardımcı olamaz çünkü elimizde yeterince kanıt yok. Ödemelerin ise elden yapılmaması gerekiyor. Ödeme mutlaka fatura veya kart üzerinden gerçekleşmeli ki kanıtlanabilir olsun. Tanınmış firmalardan ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak en doğrusu.” dedi.

Related Posts

Dünya Bankası’ndan kritik uyarı: Borç şeffaflığında reformlar yapılmalı

Dünya Bankası, “Radikal Borç Şeffaflığı” başlıklı rapor yayımladı. Raporda, borç şeffaflığı uygulamalarında köklü değişikliklerin gerekli olduğu belirtildi. Daha sıkı finansman ortamına yanıt olarak daha fazla gelişmekte olan ekonominin bütçe dışı ve …

Asya borsaları karışık: Çin faizleri değişmedi! (20 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda, İran-İsrail arasındaki gerilim risk algısını yüksek tutarken, ABD’nin İran’a doğrudan askeri müdahale olasılığına dair endişeler varlık fiyatlarını etkiliyor. Bu gelişmelerle Asya’da karışık bir seyir öne çıkarken, Çin’de …

Mayıs ayı konut fiyat endeksi açıklandı!

2025 yılı Mayıs ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımladı. Açıklanan verilere göre, 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı …

Zirai donda 90 bin mağdur

Türkiye’de birçok ilde etkili olan zirai dondan en çok üzüm etkilendi. 90 bine yakın çiftçi mağdur oldu. 184 bin poliçenin yüzde 62’sine hasar isabet etti. Çoğunluğu hasat edildiği için zirai don zararı narenciyede çok düşük kaldı

ABD ile AB arasında ticarette kritik dönemeç: Gümrük vergisi pazarlıkları sürüyor!

ABD ile Avrupa Birliği arasında devam eden ticaret görüşmelerinde gümrük vergileri konusu kritik rol oynuyor. Taraflar karşılıklı vergilerde belirli bir seviyede anlaşma sağlamak için pazarlıklarını sürdürüyor. Müzakereler, küresel ticaret dengeleri açısından büyük önem taşıyor.

500 milyon dolarlık dış ticaret finansmanı

Ziraat Bankası, Kuveyt’in İslami finans alanında faaliyet gösteren kuruluşlarından Kuwait Finance House ile 500 milyon dolarlık dış ticaretin finansmanı için kaynak sağladı.