Hindistan 2035’e kadar kendi uzay istasyonuna sahip olacak

Hindistan’ın Uzay Programındaki Hedefleri Büyük

Hindistan, uzay araştırmalarındaki büyük hedeflerini duyurdu. Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Jitendra Singh, ülkenin uzay programına yönelik çarpıcı planlarını açıkladı.

Hindistan, kendi uzay istasyonunu 2035 yılına kadar kurmayı ve 2040 yılına kadar bir Hintli astronotu Ay’a göndermeyi hedefliyor. Bu iddialı projeler, Hindistan’ı uzay yarışında önemli bir oyuncu haline getirecek.

AY’A İNSANLI GÖREV

Hindistan’ın Ay’a insanlı görev planı, ülkeyi Ay keşfinde bulunan az sayıda seçkin ülke arasına sokacak.

Zirvede bulunan emekli ABD’li astronot Scott Kelly, Hindistan’ın bu hedeflere ulaşma yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

GAGANYAAN GÖREVİ

Bakan Singh, Hindistan’ın ilk insanlı uzay uçuşu programı olan Gaganyaan görevi hakkında da bilgi verdi.

İlk Hint astronotun 2025 sonu veya 2026 başında uzaya gitmesinin planlandığını açıkladı.

Bu görev, Hindistan’ın insanları uzaya gönderme ve güvenli bir şekilde geri getirme yeteneğini kanıtlayarak ülke için tarihi bir dönüm noktası olacak.

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), uzay görevlerinde kaydettiği başarılarla dikkat çekiyor. ISRO’nun geçmişi, ülkenin uzay alanındaki yeteneklerini kanıtlıyor.

2014 yılında uygun maliyetli Mangalyaan yörünge aracıyla Mars yörüngesine ulaşan ilk Asya ülkesi olan Hindistan, bu başarısıyla dünya çapında takdir kazandı.

2008’deki Chandrayaan-1 görevi Ay’da su moleküllerini keşfederken, 2019’daki Chandrayaan-2 görevi sert inişe rağmen Ay keşfinin sınırlarını zorladı.

ISRO’nun 2023’te fırlattığı Chandrayaan-3 görevi ise Ay’ın güney kutbuna yakın bir yere inen ilk ülke ve yumuşak iniş gerçekleştiren dördüncü ülke olarak tarihe geçti.

Related Posts

Bolu’da Fıtık Ameliyatlarında Yeni Yöntem: Kapalı Cerrahi ile Hızlı İyileşme

Fıtık tedavisinde uygulanan bu yöntem hastaları daha hızlı ayaklandırıyor BOLU – Bolu’nun İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Avrupa Fıtık Cemiyeti’nin önerdiği yöntemle yapılan kapalı (laparoskopik) ameliyatlar sayesinde, hastalar daha az ağrı …

Melikgazi Belediyesi DigiEdu Projesi WSIS 2025’te Finale Kaldı

Melikgazi Belediyesinin Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttüğü “İklim Değişikliği ile Mücadelede Dijital Belediyecilik Hizmetlerinin Artırılması (DigiEdu Project)” adlı projesi, WSIS Prizes 2025’te finale kaldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre …

Red Dot’tan Hyundai Motor Grubu’na Tek Seferde 6 Ödül.

Hyundai Motor Grubu, 2025 Red Dot Tasarım Ödülleri Ürün Tasarımı yarışmasında altı ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Başkent EDAŞ, Kastamonu’da Enerji Altyapısını Güçlendirmek İçin Yatırımlara Devam Ediyor

Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hizmeti sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Başkent EDAŞ, 2024 yılı boyunca Kastamonu’da bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını aralıksız şekilde yürüttü. Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde yer alan, dağlık …

Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yeni Yöntemini Keşfetti

FİZİKÇİLER, zamanı ölçmenin yeni bir yolunu bulduklarını bildirdi. İsveç’in Uppsala Üniversitesi’nden bilim insanları, zamanı ölçmenin oldukça hassas bir yolunu keşfetmiş olabileceklerini açıkladı. 2022 yılında gerçekleştirilen araştırma, kuantum …

Elazığ’da Trafik Kazasında 1 Yaralı

Elazığ’da otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi yaralandı. Kaza, gece saatlerinde Cahit Dalokay Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 23 ACM 547 plakalı otomobil ile 23 AED 505 plakalı kamyonet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir