Gizli Kameralar Telefonla Tespit Edilebilir

Gizli Kameraları Telefonla Tespit Etme Yolları

Ampulden Kamera Çıkmıştı: Tatilde Bu Adımlarla Kontrol Edin

Gizli kameraların varlığı gözle görülemeyebilir ancak cep telefonları ile fark edilebilir. Güvenlik uzmanları, gizli kameraları bulmanın en pratik yolunun cep telefonları olduğunu belirtiyor.

Özellikle kombilerin içine bile yerleştirilebilen gizli kameralar, Sapanca’da bir bungalovda tatil yapan ailenin yaşadığı şokla gündeme geldi. Aile, yatak odasında ve jakuzide bulunan gizli kamerayı farketmesiyle durumu polise bildirerek şikayetçi oldu.

Gizli Kamera Nasıl Bulunur?

Polis ekipleri, olayın ardından tüm elektronik cihazlara el koyarak inceleme başlattı. Bu olayın bir istisna olmadığını belirten güvenlik uzmanı, gizli kamerayı bulmanın en etkili yolunun cep telefonu kamerasıyla yapılan basit testler olduğunu söyledi.

Farklı yerlerde gizli kameralara rastlanabileceğini ifade eden uzman, gizli kameranın bulunduğu alanlara dikkat çekerek, “Elektrik prizleri, alarm sistemleri, saatler ve köşelerde bulunan pervazlar gibi yerlere gizli kameralar yerleştirilebilir. Hatta kombilerin içine bile bu tür kameraların yerleştirildiği görülebilmektedir.” dedi.

Güvenlik Uzmanından Uyarı

Gizli kameraların sadece kayıt yapmakla kalmadığını, aynı zamanda canlı yayın yapma özelliğine de sahip olduğunu vurgulayan uzman, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gizli kamera tespit etmek için satılan cihazların yanı sıra, cep telefonlarıyla da bu tür cihazları bulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyen uzman, “Gizli kameralardan kaçınmak için güvenilir yerlere gitmek ve kaldığınız yerleri kontrol etmek önemlidir. Eğer şüphe duyduğunuz bir yerde bulunuyorsanız, gizli kamera olup olmadığını cep telefonunuzla kontrol edebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OSMAN AYAYDIN – 3.Sayfa

Related Posts

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar açıklandı. Buna göre 6 Mayıs’tan itibaren ay sonuna kadar onlarca oyun platforma eklenecek.

Mars’ta beklenmedik keşif: Kayadan fışkıran sarı kristaller gizemli tarihe ışık tutacak

NASA’nın Curiosity keşif aracı, Mars’ın Gediz Vadisi Kanalı’nda sülfat halinde görülen kükürdün elementel formunu keşfetti.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.