“Gezegen defilesi” gerçekleşti: Kader kapılarını mı araladı?

Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars Aynı Hatta Dizildi: Gezegen Defilesi Gökyüzünde!

25 Ocak’ta Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars, gökyüzünde adeta bir “gezegen defilesi” oluşturdu. Bu olağanüstü gökyüzü olayı, Sabancı Üniversitesi’nden astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’e göre, güneş sisteminin uyumunu gösteriyor. Göğüş, “Evrenin kader kapılarının açıldığı an” yorumlarına ise şüpheyle yaklaşıyor.

“Bilim ‘astronomidir,’ astroloji değildir”

Prof. Dr. Ersin Göğüş, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtlarken, 6 gezegenin aynı hatta dizilmesinin muhteşem ve nadir olduğunu vurguluyor. Göğüş’e göre, 6 gezegenin bu şekilde konumlanması 2150 yılı sonrasında tekrar gerçekleşecek bir olay. Bu nadirliğin astrologlar tarafından “kaderin kapılarının açıldığı gün” olarak yorumlanmasına karşın Göğüş, “Bilim astronomidir, astroloji değildir,” diyor.

“İlahi bir mesaj değil”

“Yaşadığımız bu gökyüzü olayı güneş sistemindeki ahengin devam ettiğini göstermekte. İlahi bir mesaj değil yani, kader kapılarının falan açıldığı yok. Gezegenler, yıldızlar… Yer değiştirir, bazen yavaşlar ya da yeniden aynı konuma gelebilirler. Bu hareketlere yüklenen anlamlar tamamen bizim bakışımızla orantılı,” diye açıklıyor Göğüş.

“İsveç’te aynı gün saatte doğan kişi ile Gazze’de aynı gün ve saatte doğan kişinin hayatı aynı olabilir mi?”

Astrolojinin yaşamımıza ve kararlarımıza etkisiyle ilgili binlerce yıldır süregelen tartışmalara işaret eden Göğüş, “Astrolojiyi kötüleme derdinde değilim ancak bilimsel görünümlü öğretiler veya yönlendirmelerin gerçek fayda sağlamadığını hatta zarar verebildiğini” belirtiyor. Göğüş, insanların neden halen astrolojiye umut bağladığını sosyolojik bir durum olarak açıklıyor ve hayatın anlamının yıldızlarda değil kişilerde olduğunu vurguluyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar açıklandı. Buna göre 6 Mayıs’tan itibaren ay sonuna kadar onlarca oyun platforma eklenecek.

Mars’ta beklenmedik keşif: Kayadan fışkıran sarı kristaller gizemli tarihe ışık tutacak

NASA’nın Curiosity keşif aracı, Mars’ın Gediz Vadisi Kanalı’nda sülfat halinde görülen kükürdün elementel formunu keşfetti.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.