EURO 2024’te patlama yapması beklenen 20 genç yetenek! Gözler onlarda olacak

EURO 2024 heyecanı başladı. Dev organizasyonda patlama yapması beklenen isimler netlik kazandı. Avrupa futbolunun en önemli organizasyonunda sahne alacak 20 genç yetenek, dev heyecanda kendini kanıtlamak için sahada olacak.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te patlama yapması beklenen 20 genç yetenek şu şekilde:

FLORIAN WIRTZ – ALMANYA

Bayer Leverkusen ile tarihi bir sezon geçirdi. Değerini 100 milyon eurolarla ölçüyorlar. Ancak, Leverkusen’in lideri Wirtz değildi. Turnuvada her ne kadar Kroos, Rüdiger, Müller gibi isimler olsa da Wirtz saha içinde liderlik yapar ve başarılı olursa kendisini başka bir klasmana koyacağız, en en iyilerin olduğu klasmana…

LAMINE YAMAL – İSPANYA

Barcelona ile bu sezon profesyonel olan 16 yaşındaki yıldız, EURO 2024’te de muhakkak formanın sahibi olacak. İspanya, Avrupa şampiyonluğunu en çok kazanan iki ülkeden biri ve 16 yaşındaki Lamal, 4. kupa için İspanya’nın en büyük umudu…

KENAN YILDIZ – TÜRKİYE

Almanya yerine Türkiye’yi seçen Juventus’un göz bebeği Kenan, Montella’nın da favori isimlerinden biri. Serie A’nın en parlak yeteneklerinden biri olarak gösterilen milli oyuncumuzun turnuvada yapacakları, kariyerini de doğrudan etkileyecek.

ARDA GÜLER – TÜRKİYE

Real Madrid taraftarlarını bile çıldırtan bir yetenek ve Türkiye’nin turnuvadaki en büyük umudu. Arda Güler’i tüm dünya seyredecek ve Carlo Ancelotti’ye neden daha fazla süre alması gerektiğini bu turnuvada ispatlayacak.

COLE PALMER – İNGİLTERE

Chelsea’nin kayıp sezonunun en parlak ve en ışık saçan ismi olan Cole Palmer, İngiltere hücumunun da en büyük umutlarından biri olacak. Chelsea’deki hücuma katkısını İngiltere adına sergileyebilirse en büyük favoriyi bu kez kupaya ulaştırabilir.

SEMİH KILIÇSOY – TÜRKİYE

Beşiktaşlılar’ın göz bebeği ve tüm Avrupa devlerinin radarındaki Semih için bundan daha büyük fırsat olamaz. A Milli Takım direkt forvet sıkıntısı çekiyor ve performansıyla Semih formayı alabilir. Formayı aldıktan sonra göstereceği büyük performans, Semih’i Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birine götürebilir.

DOMINIK SZOBOSZLAI – MACARİSTAN

Salzburg’ta, Liverpool’da yıldız olmak, iyi performans sergilemek Szoboszlai için standart. Ancak, her geçen turnuvada adından daha çok söz ettiren Macaristan’a liderlik etmek ve başarıya götürmek, Szoboszlai için gerçek bir test. Bu turnuvada göstereceği liderlik, onu başka türlü anmamıza neden olabilir.

ERNEST MUÇİ – ARNAVUTLUK

Arnavutluk, ilk büyük turnuvasına 2016’da katıldı ve EURO 2016’ya her ne kadar 3 puanla gruplarda veda etmiş olsa da iz bırakmıştı. İnadı, mücadelesi ve oyun disipliniyle dikkat çeken Arnavutlar’ın EURO 2024’teki en büyük yıldızı Muçi olacak. Beşiktaş’ın rekor transfer bedeli ödediği Muçi, Arnavutluk hücumuna sınıf atlatabilirse bir başka rekorla Beşiktaş’tan ayrılabilir.

RASMUS HOJLUND – DANİMARKA

Danimarka’nın Haaland’ı. Manchester United’a 74 milyon euro karşılığı transfer oldu ama beklenen etkiyi yaratamadı. Özellikle ligde beklentilerin çok uzağında kaldı. Yeteneği, hızı, gücü, bitiriciliği orada duruyor. EURO 2020’nin yıldızlarından Danimarka’nın en büyük gol umudu. Atacağı goller, Höjlund’un hem özgüvenini yerine getirecek hem de namını tekrar toparlayacak.

XAVI SIMONS – HOLLANDA

Barcelona, PSG ve PSV altyapılarında oynayan, yeteneğiyle uzun süredir adından söz ettiren 21 yaşındaki Xavi Simons, Leipzig’te geçirdiği 9 gol ve 15 asistlik performansıyla ilk gerçek sezonunda büyük bir etki bıraktı. PSG artık onu ideal takım oyuncularından biri olarak görüp bir daha kiralamayacağını açıkladı. Hollanda’nın da en yetenekli oyuncularından biri. Kendini göstermesi gerekecek.

HEORHIY SUDAKOV – UKRAYNA

21 yaşındaki defansif orta saha, Shakhtar altyapısından yetişti. Savaş nedeniyle Ukraynalı yıldızlar bile ülkesinde kalamıyor. Sudakov, son kalanlardan biri. Adı Galatasaray ile anıldı ama maliyet nedeniyle bu biraz zor bir transfer. Zira Sudakov için Manchester City ve Arsenal’in gözlemci yolladığı biliniyor.

JEREMIE FRIMPONG – HOLLANDA

Leverkusen’in şampiyonluğunda en büyük paylardan birine sahip. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, inanılmaz atletizmiyle, bir beke göre çok iyi olan tekniği ve oyun görüşüyle Frimpong, Avrupa’nın en iyi beklerinden biri olmaya aday. Bunu Leverkusen’de gösterdi ama en üst seviyede tekrarlaması, onu başka bir yere götürecek.

BART VERBRUGGEN – HOLLANDA

Hollanda’da eldivenler Verbruggen’de olacak. Henüz 21 yaşında, 2023 yazında Anderlecht’ten Brighton’a 20 milyon euro karşılığı transfer oldu ve Premier Lig’de takımının kalesini devraldı. 23 yaş altında Avrupa’nın en iyi kalecilerinden biri olarak gösteriliyor. Bakalım, bu etkiyi EURO 2024’te sorumluluk çok daha büyükken yaratabilecek mi?

RADU DRAGUŞİN – ROMANYA

Tarihi çok büyük yıldızlarla dolu olan Romanya, bu turnuvaya o kadar büyük isimlerle gelmeyecek. Romanya’nın en büyük yıldızı 22 yaşındaki bir stoper. Tottenham forması giyen Draguşin, turnuvada çoğunlukla kontratak futbolu oynayacak olan Romanya’nın savunmadaki lideri olacak. Performansı ve liderliği, Romanya’nın kaderini belirleyecek.

GIORGIO SCALVINI – İTALYA

Chiellini – Bonucci tandemi geride kaldı; artık Bastoni ve Scalvini var. Olağanüstü bir sağ ayağı var ve şu an Avrupa’nın en yetenekli 4-5 stoperinden bir tanesi. 20 yaşındaki Scalvini, Atalanta’nın direkt ilk 11 oyuncusuydu ve milli takımda da formayı kaptı. Bu turnuvada onu ayrı bir gözle izleyeceğiz.

BENJAMIN SESKO – SLOVENYA

Uzun boylu, hızlı, bitiriciliği yüksek, atlet forvetler çağındayız. Haaland yolu açtı, oradan Rasmus Höjlund ve Viktor Gyökeres geçti. Bunların bir diğeri Benjamin Sesko. 20 yaşındaki forvet, 2023 yazında Salzburg’tan Leipzig’e geçti ve bu yaz da tekrar transfer yapması muhtemel. Göstereceği performans, gideceği takımı da doğrudan belirler.

GEORGES MIKAUTADZE – GÜRCİSTAN

Fransa doğumlu 23 yaşındaki Gürcü forvet, Metz’te sıradışı bir sezon geçirdi. Şubattan beri oynadığı 11 maçın 9’unda, Nisan ayı başından sonra oynadığı her maçta gol attı. Bu süreçte gol sayısı 11! Küme düşmesi neredeyse kesin olan Metz’te yarattığı etki inanılmaz. Bu seriyi orta sıra takımda bile yapsa müthiş bir işti ama bunu yetenek fakiri bir takımda gerçekleştirdi. Mikautadze, EURO 2024’te Kvicha ile birlikte beklentilerin üstüne çıkabilir… Ama çıkmasın. Sonuçta A Milli Takımımız’ın gruptaki rakibi!

ARTEM DOVBYK – UKRAYNA

Ülkemizin büyük kulüpleriyle o kadar çok adı geçti ki… Bir türlü olmadı. 7.75 milyon euro karşılığı Girona’ya transfer oldu ve LaLiga’nın altını üstüne getirdi. Bu yazı yazıldığı tarihte 34 maçta 20 gol 7 asist. Girona’nın Avrupa’da sezonun en büyük sürprizlerinden biri olmasının da doğrudan sebebi. Turnuvadan beklentisi yüksek olmayan savaştaki Ukrayna’ya bir moral, bir ışık olabilir. Ayrıca, göstereceği performansta kendisini Girona’dan hangi Avrupa devine atar bilinmez.

SEBASTIAN SZYMANSKI – POLONYA

Fenerbahçe’de 12 gol ve 18 asistle oldukça iyi bir sezon geçiren Szymanski, Avrupa devlerinin de kıskacında. 2019’dan beri milli takıma seçilen 25 yaşındaki yıldız, sadece 4 yılda 32 milli maçta oynadı. Polonya orta sahasının en önemli hücum güçlerinden ve umutlarından biri. Bunu sahada da göstermesi gerekecek.

WARREN ZAIRE EMERY – FRANSA

Fransa orta sahası çok elegant ama 18 yaşında, PSG’de bile ilk 11’i almış bir genç olarak Zaire – Emery bize bambaşka bir şeyin geldiğini gösteriyor. Turnuvada oynaması, iyi performans göstermesi onu başka bir seviyede görmemize neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx