Bolu’da Fıtık Ameliyatlarında Yeni Yöntem: Kapalı Cerrahi ile Hızlı İyileşme

Fıtık Tedavisinde Uygulanan Yöntem Hastaları Hızla Ayaklandırıyor

BOLU – Bolu’nun İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Avrupa Fıtık Cemiyeti’nin önerdiği kapalı (laparoskopik) ameliyat yöntemi, fıtık hastalarının daha az ağrı hissetmelerini sağlayarak, kısa sürede taburcu olmalarını ve günlük yaşamlarına hızla geri dönmelerini sağlıyor.

Bolu’nun İzzet Baysal Devlet Hastanesi, karın duvarı fıtığı tedavisinde bölgesel bir merkez olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa’dan gelen bir hasta, başarılı bir karın duvarı fıtığı ameliyatı geçirdi. Daha önce aynı şikayetle ameliyat olan ancak fıtığı tekrarlayan Habibe Topçu, yaşadığı karın ağrısı şikayetiyle İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastada geniş çaplı nüks ventral herni (karın duvarı fıtığı) ve karın içindeki organların fıtık kesesi içinde sıkıştığı belirlendi. Hasta, 26 Mart tarihinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Turan Durak, Anestezi Uzmanı Dr. Selin Yencilek ve ameliyathane ekibi tarafından laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen başarılı bir operasyon geçirdi.

Ameliyat sonrasında duygularını paylaşan hasta Habibe Topçu, “Ablam bana sizi önerdi. Ben de geldim, ameliyatımı oldum. Allah razı olsun sizlerden. Size çok dua ettim” şeklinde konuştu.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi, deneyimli kadrosu ve modern cerrahi teknikleriyle fıtık tedavisi alanında bölgede öncü olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İLHAMİ ÇETİN – Sağlık

Related Posts

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar

Xbox Game Pass’e mayıs ayında eklenecek oyunlar açıklandı. Buna göre 6 Mayıs’tan itibaren ay sonuna kadar onlarca oyun platforma eklenecek.

Mars’ta beklenmedik keşif: Kayadan fışkıran sarı kristaller gizemli tarihe ışık tutacak

NASA’nın Curiosity keşif aracı, Mars’ın Gediz Vadisi Kanalı’nda sülfat halinde görülen kükürdün elementel formunu keşfetti.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.