Tüketiciler Birliğinden “ziynet eşyasını tanıdığınız kuyumcudan alın” uyarısı

Kuyumculuk Sektöründe Düğün Sezonu Hareketliliği

Kuyumcu Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonunun başlamasıyla beraber kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin, ziynet eşyasına olan talebi artırdığını vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış yönteminin henüz istenilen düzeye gelmediğini ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün planları yapıyor ve hediyeler ile takılar alınıyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte küçük miktarlarda dikkat edilmeye başlanıyor. Bu noktada %2 veya %3’lük indirimler oldukça çekici hale geliyor.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Medyadaki Dolandırıcılık Hareketleri”

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların, pazarlamacılık amaçlı tüketicileri yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Şahin, “Uzaktan satın aldığınız altın veya takı eşyalarında gramaj ile oynanabilir, ödeme yaptığınız miktarın karşılığında eksik gramajda ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynamalar yapılabilir. Bu durumu tespit etmek oldukça zor. Bilezikler veya takılar içerisine altın olmayan materyaller ekleyerek ağırlık ve fiyat artışı sağlayabilirler. Bu yüzden bu tür risklerden kaçınılmalı. Güvenilir kaynaklardan ve belgelendirilmiş ürünler tercih edilmeli çünkü bu hilelerin çözümü bazen bile bile sarrarları zorlayabilir. Uzaktan altın alımı pek mantıklı değil.” şeklinde konuştu.

“Tüketici Hakem Heyeti ve Güvenli Alışveriş”

Uzaktan alışveriş yapılacaksa, tüketicilerin güvenilir ve kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirten Şahin, “Elinde fatura veya doğrulayıcı belge bulunmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Eğer bir problem yaşanırsa Tüketici Hakem Heyeti de yardımcı olamaz çünkü elimizde yeterince kanıt yok. Ödemelerin ise elden yapılmaması gerekiyor. Ödeme mutlaka fatura veya kart üzerinden gerçekleşmeli ki kanıtlanabilir olsun. Tanınmış firmalardan ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak en doğrusu.” dedi.

Related Posts

Türkiye rekor kırdı: 19 ülke aynı balığı yedi

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 1.5 milyar Türk Lirası değerinde

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Edirne, Iğdır ve İstanbul illerinde Temmuz ayının ilk dokuz gününde gerçekleştirilen dokuz ayrı operasyonda toplamda 1 milyar 644 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda …

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …