‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Labubu çılgınlığı devam ediyor: Çinli Pop Mart’ın karı en az yüzde 350 artacak

Labubu çılgınlığı devam ediyor: Çinli Pop Mart’ın karı en az yüzde 350 artacak

Türkiye rekor kırdı: 19 ülke aynı balığı yedi

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 1.5 milyar Türk Lirası değerinde

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Edirne, Iğdır ve İstanbul illerinde Temmuz ayının ilk dokuz gününde gerçekleştirilen dokuz ayrı operasyonda toplamda 1 milyar 644 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda …

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …